1492, Christophe Colomb (1992) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.4 IMDB Puanı 2 Görüntülenme

1492, Christophe Colomb (1992) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Gérard Depardieu, Armand Assante, Sigourney Weaver
Columbus'un amacı, Avrupa'nın sıkışan toplumlarına yeni bir yerleşim yeri bulmak ve uygar toplumun yeni topraklara yerleşmesini sağlamaktı. Columbus, sefere parasal kaynak sağlamak için finansör aramaya başladı ve seyahati için gerekli para ve izni alabilmek için kraliçe Isabel'i ikna etti. Keşfetmek istediği yeni topraklarda altın ve şeref bulmayı umuyordu, bu nedenle keşif rotasını Çin'e çevirdi.

Columbus, aylar süren seyahati sonrası tesadüfen Kuzey Amerika'nın kıyı adalarını buldu. İspanya için sömürge kurabileceği yeni bir cennet karayı hayal etti. Ancak, önünde bir problem vardı. Yeni Dünya'da yaşayan yerliler zaten oradaydı ve Columbus'tan önce orada yaşamlarını sürdürüyorlardı. Columbus, yerlilere İspanya'ya döneceğini ve bu yeni toprakları anlatacağını, binlerce İspanyol ile geri döneceğini söyledi.

Ancak toprakların işgal edileceğini ve yerlilerin bununla rahatsız olacaklarını biliyordu. Ridley Scott tarafından yönetilen bu film, Amerika'nın keşfinin beşyüzüncü yılında çekildi ve Columbus'un en zorlu ve önemli maceralarından birini anlatıyor.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    1492: Conquest of Paradise

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?