His Girl Friday (1940) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.8 IMDB Puanı 1 Görüntülenme

His Girl Friday (1940) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Cary Grant, Rosalind Russell, Ralph Bellamy
1977 yılında hayatını kaybeden senarist/yönetmen Howard Hawks'ın "The Frontpage" adlı yapımından beyazperdeye aktarılan "His Girl Friday", 1940 çıkışlı başarılı bir dramatik komedidir. Film, Walter Burns ve Hildy Johnson adlı evli bir çiftin hikayesini anlatır. Hildy, gazeteciliği ve gazeteci olan kocasını bırakmaya karar verir ve boşanırlar. Ancak Hildy, nişanlısı Bruce ile evlenmeden önce eski kocasını ziyaret etmek için gazeteye gelir. Walter, hala Hildy'ye olan aşkını ve gazetecilik tutkusunu dile getirince, aralarında eski hatıralarıyla dolu bir diyalog başlar. Ancak Hildy için gazetecilik, nişanlısından daha önemlidir ve gazeteciliği bırakmadığını savunur.

Bu sırada şehir, Earl Williams adlı bir adamın idam kararıyla sarsılmaktadır. Williams, sahip olduğu her şeyi kaybettikten sonra bir polis memurunu öldürmüş ve idam cezasına çarptırılmıştır. Ancak Williams'ın akıl hastası olduğu ve polisi yanlışlıkla öldürdüğü gerçeği göz ardı edilmiştir. Walter, Williams'ın masum olduğunu kanıtlayarak idam cezasının kaldırılması için mücadele eder. Bu süreçte Hildy, gazetecilik heyecanını bastırmaya çalışsa da Walter'ın oyunları ve romantik ilişkisini zorlayan taktikleri, genç kadının aklını karıştırır.

"His Girl Friday", esprili bir şekilde Hildy'nin ikinci evliliğine hazırlanırken eski kocasıyla olan karışık ilişkisini anlatırken, medya cam

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    His Girl Friday

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?