Suspiria (1977) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.3 IMDB Puanı

Suspiria (1977) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci
Film Argento'nun Le Tre madri (Üç Anne) üçlemesinin ilk filmidir. Filmde kötücül güçlerin dünyaya saldırarak zarar vermeye çalışmaları anlatılır. İkinci film 1980 yapımı Inferno, son film ise 2007 tarihli La Terza madre'dir. Suspiria, Argento'nun en iyi filmi ve korku sinemasının klasiklerinden biri olarak kabul edilir.

Film, Amerikalı bale öğrencisi Suzy Banyon'un Almanya'ya ünlü bir dans okuluna gitmek üzere gidişiyle başlar. Suzy, okula giderken bir öğrencinin garip davranarak okuldan kaçışına tanık olur. Sonrasında okulun kapısı kapanır ve Suzy içeri alınmaz. Suzy geceyi yakındaki bir kasabada geçirirken, okuldan kaçan öğrenci ve yanına sığındığı arkadaşı bir cinayete kurban gider.

Ertesi gün okula katılan Suzy, ders sırasında bayılır ve bir kristalden etkilenir. Okul doktorunun önerisiyle sıkı bir diyete başlar ve yemeklerini tek başına odasında yer. Bu sırada okulda garip olaylar yaşanmaya başlar ve Suzy sürekli halsiz ve uykulu hisseder. Okulun kör piyanisti köpeği tarafından öldürülünce, Suzy ve yan odada kalan arkadaşı Sara okuldaki gizemi çözmeye çalışır. Ancak Suzy'nin halsiz olduğu bir akşam, Sara öğretmenlerin peşinden giderek ölür. Sara'nın ertesi gün okulu terk ettiği söylenir.

Sara'yı bulmaya çalışan Suzy, arkadaşının psikiyatristinden Sara'nın cadılık takıntıları olduğunu öğrenir. Ayrıca okudukları okul

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Suspiria

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?