Başkalarının Hayatı izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.4 IMDB Puanı

Başkalarının Hayatı izle

Oyuncular:

Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch
Politik gerilim ve hümanist drama olan "Başkalarının Hayatı", 1984 yılında Doğu Berlin'de başlayan ve 1991 yılına kadar devam eden bir hikayeyi anlatır. Hikaye, Doğu Almanya'nın güçlü gizli polis örgütü Stasi için çalışan Yüzbaşı Gerd Wiesler'in düş kırıklığına uğramasını konu alır. Wiesler'in görevi, ünlü oyun yazarı Georg Dreyman ve sanatçı Christa-Maria Sieland çiftini gizlice gözetlemek ve ihbar etmektir.

Film, eski Doğu Almanya hükümetinin son derece acımasız bir kontrol ve gözetleme sistemiyle iktidarını sürdürdüğü bir dönemi anlatır. Stasi adlı gizli polis servisi, binlerce muhbirin ihbarları sonucunda ülkenin 17 milyonluk nüfusunun 200 bin kişisini fişlemiştir. Hükümet ve Stasi, "başkalarının hayatları" hakkında her şeyi bilmek istemektedir.

Wiesler, işine bağlı bir Stasi polisi ve uzman sorgu yargıcıdır. Bir görev olarak, ünlü oyun yazarı Georg Dreyman hakkında kanıt toplamakla görevlendirilir. Görevi, Devlet Güvenlik Kültür Departmanı başkanı Yarbay Anton Grubitz'in davetiyle başlar. Gala gecesinde Bakan Bruno Hempf de yer almaktadır. Hempf, Grubitz'e Dreyman'ın partiye olan sadakatinden şüphelendiğini söyler ve geniş çaplı bir gözetleme operasyonuna onay vereceğini belirtir. Grubitz, politik geleceğini aydınlatmak isteyen biridir ve "Etkin Prosedür"

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Das Leben der Anderen

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?