Uygunsuz gerçek izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı

Uygunsuz gerçek izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Al Gore, Billy West, George Bush
İnsanlığın karşı karşıya olduğu büyük tehlikelerin kaynağında, bilmediğimiz şeyler değil, başımıza gelmeyeceğine inandığımız şeyler bulunmaktadır. Bu düşünce, Mark Twain'in sözlerinde ifade edilmektedir. Bilim insanlarının çoğunluğunun iddiasına göre, dünyamızı zincirleme felaketlere sürükleyecek iklim sistemi bozulmasının gerçekleşmesine sadece 10 yıl kalmıştır. Bu felaketlerin, aşırı hava koşulları, seller, kuraklık, salgın hastalıklar ve ölümcül hava dalgalarıyla birlikte geleceği ve bizim kendi ellerimizle yarattığımız bir felaket olduğu söylenmektedir.

Bu tür bir felaketleri önlemek için tekrar düşünme ihtiyacı içindeyiz. Davis Guggenheim tarafından yönetilen "An Inconvenient Truth" adlı film, Sundance Film Festivali'nde büyük ilgi gören bir film olup, küresel ısınma problemini çevreleyen yanlış anlamaları ve efsaneleri gözler önüne seren bir adamın çabalarına tutkulu ve ilham verici bir bakış sunmaktadır.

Filmin merkezinde, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un hayatı anlatılmaktadır. Al Gore, 2000 seçimlerinde aldığı yenilgi sonrasında hayatını değiştirerek dünyayı felaketten kurtarmaya adayan bir adamdır. Filmde, Al Gore'un "gezici küresel uyarı gösterisi" adını verdiği multimedya sunumuyla küresel ısınma problemini gündemde tutma çabalarına yer verilmektedir.

Al Gore, "dünya çapında acil durum" adını ver

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    An Inconvenient Truth

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?