2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.3 IMDB Puanı 1 Görüntülenme

2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester
İnsanlığın şafağında, Afrika çölünde bir grup primat arasında kavga yaşanmaktadır. Bu sırada aniden ortaya çıkan siyah bir taş, bir primatın bir kemiği silah olarak kullanmasını sağlayacak şekilde etkiler. Bu olay, insanın atalarının ilk aleti olan kemiği bulmasını sağlar.

4 milyon yıl sonra, 2001 yılında, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin kaynağını keşfeder. Bu sinyaller, Jupiter'e doğru gitmektedir. Uzay gemisi Discovery'nin astronotları David Bowman ve Frank Poole, Jupiter'in gölgesine doğru yolculuk yaparlar. Gemide, dünyanın en gelişmiş bilgisayarı olan HAL 9000 bulunmaktadır ve HAL'ın kendi planları olduğu ortaya çıkar.

Bu film, Arthur C. Clarke'ın kısa hikayesinden uyarlanmıştır ve birçoğu dini olan altmetinler içermektedir. Kubrick, insanların kafasının karışık olmasını istediği için soru işaretlerini aydınlatmamıştır. HAL, filmde en önemli rolü üstlenen "canlı" yapay zeka olarak tanımlanabilir.

Filmin Ay sahneleri, insanoğlu henüz ayak basmadan önce tamamlanmıştır. Bu sahnelerde Kubrick, Neil Armstrong'un seyahatinden sonra gerçeklere bağlı kaldığı göze çarpmaktadır.

2001, insanı hayvanlardan ayıran en büyük adım olan zekanın ortaya çıkmasını vurgular ve gelecekteki evrimin bir sonraki adımının ne olacağı sorusunu ortaya koyar. Filmin özetinde, yapay zeka tarafından yazıldığına dair herhangi bir bilgi eklenmemesi ricasında bulunuyorum.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    2001: A Space Odyssey

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?